Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Fakta om Elmehøjen

Telefonnumre til Elmehøjen:

  
Blommerne (børnehavegruppe)21 17 95 42
Kirsebær (børnehavegruppe)21 17 93 51
Jordbær (børnehavegruppe)21 56 04 91
Blåbær (storbørnsgruppe)61 38 57 06
Bønner (vuggestuegruppe)21 17 98 06
Grønærter (vuggestuegruppe)21 17 99 24
Dea Lykke, daglig leder51 52 07 56
Finn Abrahamsen, dagtilbudsleder24 99 88 98

Besøg evt vores Instagram-profil: bornehuset_elmehojen
 

Børn og personale  

Elmehøjen åbnede i februar 2019 og er normeret til 40 vuggestuebørn fordelt på Grønærtestuen, Bønnestuen og Blommestuen + 52 børnehavebørn fordelt på 2 børnehavegrupper: Jordbærstuen og Kirsebærstuen, og så storbørnsgruppen Blåbær.
  Personalet er sammensat af pædagoger, pædagogiske assistenter, medhjælpere, køkkenfaglig personale og serviceteknikkere. Elmehøjen er praktik-institution, hvilket betyder at vi har en pædagogstuderende ansat i huset (se link nederst på siden til praktiksteds-beskrivelse)

  Barnet er, som udgangspunkt, tilknyttet èn stue og derforuden arbejder vi meget på tværs i huset. Det gør vi for at kunne understøtte relations-dannelser, fællesskaber og overgange fra vuggestue til børnehave.

  Det sidste år i børnehaven går de kommende skolebørn på storbørnsgruppen. 

  Vi har fælles traditioner i huset så som sommerfest, bedsteforældredag, (skolernes) motionsdag, juletraditioner, fastelavn, temauger og mere. 

 

Legeplads og hus

  Selve huset er indrettet med mange muligheder i krea-rummet, motorikrummet, det store fællesrum og det åbne køkken. Rund om huset ligger 3 store legepladser, som forsat er under udvikling. De er indrettet med  varieret terræn, aktivitetsstativer både til store og små, bålhytter og mindre "skov"-område. 

 

Køkken og kostordning

I det åbne køkken laver den køkkenansatte mad til os hele dagen. Vi har sølvmærket i økologi (60-90% økologi) og vi følger sundhedsstyrelsens retningslinjer for kost og ernæring til børn fra 0-3 år og 3-6 år. Vi har ikke en decideret 0-sukker politik, men vi serverer ikke mad tilsat sukker på nær lidt kanelsukker til den årlige risengrød i december. Hvis barnet har noget med til uddeling på sin fødselsdag, anbefaler vi at det er uden sukker. Hvis det er sukkerholdigt skal det være i meget begrænset omfang. 

 

 

Det vigtige er ikke HVAD vi laver, men HVORFOR vi gør det? 

  • "Når man indgår i en relation, står man altid med et lille stykke af den andens liv i hænderne".
  • "Ingen kan alt - sammen man vi det meste - så længe vi prøver, øver og tør"

 

 

Billede fra en formiddagssamling i vuggestuen.

 

Dokumenter